S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Новости

20 de clădiri publice din Bălți vor fi reconectate în acest an la sistemul centralizat de termoficare

Circa 20 de sedii ale instituțiilor publice, printre care Biroul Vamal Nord și Centrul Multifuncțional Bălți, Serviciul de Informații și Securitate, Centrul Național Anticorupție urmează a fi reconectate la sistemul centralizat de termoficare, conform Hotărârii de Guvern 489/2023. Lucrările de montare și conectare, încercare și punere în funcțiune urmează să fie finalizate până la data de 15.11.2023.

Reconectarea acestor clădiri de importanță vitală va spori sarcina termică a sistemului, contribuind astfel la economiile considerabile în bugetul public și la o distribuție mai eficientă a energiei termice. Toate costurile pentru instalarea și reconstrucția rețelelor termice și instalarea punctelor termice individuale moderne vor fi acoperite de S.A. "CET-Nord", într-un efort de a asigura cele mai bune servicii posibile.

Această inițiativă vine ca urmare a succesului obținut în anul precedent, când 24 de instituții publice, inclusiv Curtea de Apel Bălți, Judecătoria Bălți și Spitalul Clinic Bălți, au fost reconectate la sistemul centralizat de termoficare. În sezonul de încălzire 2022-2023, această măsură a adus economii financiare semnificative, majorând eficiența distribuției de energie termică și generând o producție suplimentară de energie electrică de 5 milioane de kilowatt-oră.

În acest mod, Societatea pe Acțiuni „CET-Nord” a dat un nou impuls sectorului termoenergetic din Bălți. Întreprinderea rămâne ferm angajată să furnizeze servicii de termoficare performante și fiabile și să sprijine conectarea și reconectarea clădirilor publice pentru a asigura securitatea sectorului termoenergetic național.

Aceste măsuri reprezintă un pas important către o infrastructură termică modernă și eficientă, care va aduce beneficii durabile atât pentru instituțiile publice, cât și pentru cetățeni.

Pota Moldovei 4

 

Birou Vamal Nord 1