CET-Nord SA

DIN PRIMA SURSĂ: INTERVIU CU IGOR SAVIN, DIRECTOR TEHNIC AL „CET-Nord” SA

1. Dacă ar fi să Vă autocaracterizați prin cinci cuvinte, care ar fi acestea?

Pe o persoană în funcție de conducere trebuie să o caracterizeze faptele, iar aprecierile trebuie să vină din partea colegilor, subalternilor și a conducerii. Un lucru pot spune, tot timpul am căutat să fiu corect în raport cu toți cei cu care am colaborat.

1. „CET-Nord” SA trece printr-un proces de modernizare și eficientizare. Ce presupune acest proces și care vor fi avantajele lui pentru întreprindere și locuitorii din Bălți?

Fără modernizare nu este viitor, nu vom putea concura în condițiile economiei de piață dacă nu vom eficientiza activitatea, nu vom crește randamentul și calitatea în procesul de producere pentru a furniza un serviciu concurabil pe piață.

MОТИВАЦИЯ И МНОГО ПРОДЕЛАННОЙ РАБОТЫ: история успеха молодого сотрудника

Мечтал совершить кругосветное путешествие, но задержался на предприятии”CET-Nord”, в Бельцах

Ему 27 лет и у него много планов. Свободное время проводит занимаясь волонтерством и путешествиями. В выходные вы не застанете его дома, ему нравится узнавать новых людей и открывать неизведанные места. Но с понедельника по пятницу он занимается расчетами, проверяет, анализирует и ведет учет тепловой и электрической энергии, потребленной жителями муниципия Бэлць. Олег Ломов является инженером SA ”CET-Nord”, где, по его словам, он может утвердится и выдвигать идеи по улучшению как непосредственно для предприятия, так и для жителей города. Несмотря на то, что у него была работа в Кишиневе, он решил вернуться в Бельцы, в компанию, где сможет внедрить всё то, что изучил в Университете.

Разбираемся в современных системах отопления вместе с АО «CET-Nord»

Чтобы подготовитьяс к холодам, надо выбрать наиболее выгодную и надежную систему отопления.

Перед наступлением холодов бельчане задумываются о том, какую систему отопления лучше и выгоднее использовать в своём доме. В прошлом году в некоторых домах города были установлены индивидуальные тепловые пункты (ИТП). Вместе с экспертами АО «CET-Nord» мы решили разобраться, что это такое.

АО «CET-Nord» напрямую отвечает на вопросы потребителей

Чтобы помочь разобраться в работе нового оборудования, АО "CET-Nord" предложило провести встречу с жильцами домов, в которых установлены индивидуальные теплопункты.

АО «CET-Nord» установило новое оборудование (ИТП) в городских домах. Чтобы подробно рассказать о нововведении, оно провело встречу с потребителями, которые в прошедшем отопительном сезоне одними из первых воспользовались возможностями новой системы.

Premiul Gold Award, la categoria Sustainable Energy, oferit de BERD

În cadrul Adunării Anuale a Consiliului Guvernatorilor BERD, ce are loc la Marrakech, Maroc, au fost premiate cele mai sustenabile proiecte din lume, unde SA „CET-Nord” a fost decernat cu premiul mare, Gold Award, pentru proiectele de eficiență energetică implementate cu suportul BERD. Sunt premiate întreprinderile ale căror proiecte sunt evaluate preliminar și monitorizate pe parcurs, astfel, fiind remarcate cele mai progresive și eficiente programe de investiții.

Ziua Internațională a Solidarității Oamenilor Muncii

Dezvoltarea și prosperarea Republicii Moldova depinde de profesionalismul și efortul manifestat de fiecare angajat în munca de zi cu zi. Cu prilejul Zilei Internaționale a Solidarității Oamenilor Muncii vă adresăm sincere felicitări, urări de bine și realizarea tuturor obiectivelor trasate.

Cu respect, echipa SA „CET-Nord”

SA „CET-Nord” vă urează sărbători luminate

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, vă adresăm sincere urări de bine, sănătate, lumină în suflet, optimism și armonie în toate!

Fie ca Învierea Domnului să vă aducă în suflet liniște, pace și fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi.

Hristos a Înviat!

Etica profesională și mediul confortabil pentru tinerii angajați

Pe data de 13.04.2022, angajații „CET-Nord” SA au participat la un atelier de lucru organizat de către UNFPA Moldova în care au fost discutate subiecte de etică morală și profesională, încadrarea tinerilor în mediul nou de lucru și abordarea în practică a celor expuse. Tema sănătății emoționale a angajaților este foarte importantă pentru atingerea unor succese profesionale deosebite și necesită popularizare printre rândurile companiilor și întreprinderilor din Republica Moldova. Mulțumim Fondului pentru colaborare și suntem recunoscători pentru susținere în crearea unor condiții favorabile pentru integrarea cu succes a tinerilor în câmpul muncii.

Popularizarea domeniului energetic printre liceeni

„CET-Nord” SA, alături de Universitatea Tehnică a Moldovei, a organizat sesiuni de informare a elevilor în legătură cu admiterea la facultățile universității. Atât reprezentanții instituției, cât și a întreprinderii, au punctat beneficiile îmbrățișării unei profesii din domeniul energetic și au răspuns la întrebările liceenilor.
Vizitele de informare oferă posibilitatea ghidării tinerilor în alegerea vectorului profesional și popularizarea profesiilor de inginer, fiind unul dintre factorii-cheie în asigurarea viitorului domeniului energetic cu specialiști tineri calificați.

„Sistemul termoenergetic al mun. Bălți” - progrese și realizări

„CET-Nord” SA este în continuă dezvoltare. Suntem accesibili și ne modernizăm, iar în dorința de a fi mai aproape de consumator, am inițiat un proiect ce urmărește scopul soluționării problemelor cu care se confruntă consumatorii noștri. Conform studiilor realizate, majoritatea reclamațiilor primite vizau încălzirea neuniformă a apartamentelor și necesitatea reglării temperaturii în corespundere cu confortul termic individual. Factorii respectivi ne-au determinat să inițiem un program de investiții cu componenta principală bazată pe instalarea punctelor termice individuale și reconstrucția rețelelor de distribuție intrabloc - tehnologie modernă, eficientă și fiabilă, compatibilă cu orice tip de bloc locativ din mun. Bălți.

Отопительный сезон 2021-2022 гг. завершается 1 апреля 2022

В соответствии с решением Комиссии по Чрезвычайным Ситуациям Республики Молдова № 13 от 31.03.2022 и Распоряжением Примара мун. Бельцы № 68 от 31.03.2022, начиная с 1 апреля 2022 года завершается отопительный сезон 2021-2022.
Для получения дополнительной информации о процедуре отключения от теплоснабжения, потребители могут позвонить в Call Центр „CET-Nord" SA по телефону 0231 91000.
„CET – Nord” SA обеспечивает тепловой энергией 31770 бытовых потребителей и 482 экономических агента в городе Бельцы.

Inițierea Fazei II a proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (S.A.„CET-Nord”)”

În urma ședinței cabinetului de miniștri din 30.03.2022, a fost aprobat proiectul pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru realizarea proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (S.A.„CET-Nord”)” - Faza II.
Proiectul respectiv este constituit din o serie de acțiuni menite să asigure cetățenii mun. Bălți cu servicii de calitate și a fost divizat în 2 etape de implementare, faza I oferind posibilitatea de a instala 169 de puncte termice individuale în 130 de blocuri locative.