CET-Nord SA

DIN PRIMA SURSĂ: INTERVIU CU IGOR SAVIN, DIRECTOR TEHNIC AL „CET-Nord” SA

1. Dacă ar fi să Vă autocaracterizați prin cinci cuvinte, care ar fi acestea?

Pe o persoană în funcție de conducere trebuie să o caracterizeze faptele, iar aprecierile trebuie să vină din partea colegilor, subalternilor și a conducerii. Un lucru pot spune, tot timpul am căutat să fiu corect în raport cu toți cei cu care am colaborat.

1. „CET-Nord” SA trece printr-un proces de modernizare și eficientizare. Ce presupune acest proces și care vor fi avantajele lui pentru întreprindere și locuitorii din Bălți?

Fără modernizare nu este viitor, nu vom putea concura în condițiile economiei de piață dacă nu vom eficientiza activitatea, nu vom crește randamentul și calitatea în procesul de producere pentru a furniza un serviciu concurabil pe piață.

MОТИВАЦИЯ И МНОГО ПРОДЕЛАННОЙ РАБОТЫ: история успеха молодого сотрудника

Мечтал совершить кругосветное путешествие, но задержался на предприятии”CET-Nord”, в Бельцах

Ему 27 лет и у него много планов. Свободное время проводит занимаясь волонтерством и путешествиями. В выходные вы не застанете его дома, ему нравится узнавать новых людей и открывать неизведанные места. Но с понедельника по пятницу он занимается расчетами, проверяет, анализирует и ведет учет тепловой и электрической энергии, потребленной жителями муниципия Бэлць. Олег Ломов является инженером SA ”CET-Nord”, где, по его словам, он может утвердится и выдвигать идеи по улучшению как непосредственно для предприятия, так и для жителей города. Несмотря на то, что у него была работа в Кишиневе, он решил вернуться в Бельцы, в компанию, где сможет внедрить всё то, что изучил в Университете.

Разбираемся в современных системах отопления вместе с АО «CET-Nord»

Чтобы подготовитьяс к холодам, надо выбрать наиболее выгодную и надежную систему отопления.

Перед наступлением холодов бельчане задумываются о том, какую систему отопления лучше и выгоднее использовать в своём доме. В прошлом году в некоторых домах города были установлены индивидуальные тепловые пункты (ИТП). Вместе с экспертами АО «CET-Nord» мы решили разобраться, что это такое.

АО «CET-Nord» напрямую отвечает на вопросы потребителей

Чтобы помочь разобраться в работе нового оборудования, АО "CET-Nord" предложило провести встречу с жильцами домов, в которых установлены индивидуальные теплопункты.

АО «CET-Nord» установило новое оборудование (ИТП) в городских домах. Чтобы подробно рассказать о нововведении, оно провело встречу с потребителями, которые в прошедшем отопительном сезоне одними из первых воспользовались возможностями новой системы.

Locuitorii de pe str. Ștefan cel Mare 140 dispun de sistem modern de termoficare

Servicii de termoficare de proastă calitate și sume mari în facturi, de asta au avut parte locuitorii din blocul de pe strada Ștefan cel Mare 140, din Bălți, timp de mai mulți ani, după ce peste 50 la sută dintre proprietarii apartamentelor s-au deconectat ilegal de la sistemul centralizat de încălzire.

Drept urmare, acum câteva luni oamenii au cerut furnizorului de agent termic să-i deconecteze de la sistemul centralizat de încălzire. Administrația „CET-Nord” SA le-a propus, însă, să demareze în comun procesul de modernizare a sistemului intern de termoficare.

Lucrările au început la scurt timp după ce proprietarii locuințelor conectate la sistemul centralizat de încălzire au depus o adresare colectivă în adresa „CET-Nord” SA.

Astfel, de la începutul acestui sezon de încălzire, locuitorii din blocul situat pe strada Ștefan cel Mare 140, conectați la sistemul centralizat de încălzire al „CET-Nord” SA, beneficiază de servicii îmbunătățite de furnizare a energiei termice.

Compania „CET-Nord” SA a fost inclusă în ediția 2020 a publicației Almanah Politic, pentru buna gestionare a proprietății statului

„CET-Nord” SA se regăsește printre cele 12 companii din domeniul energetic incuse în ediția 2020 a publicației Almanah Politic, care va ieși de sub tipar în luna februarie 2021. Potrivit autorului, Igor Volnițchi pentru ediția din acest an au fost selectate 12 companii din cele  107 gestionate de Agenția Proprietății Publice. Principalul criteriu de selectare a fost  rezultatele obținute în anul curent de către aceste entități și buna gestionare a proprietăților statului.Echipa „CET-Nord” a fost inclusă și în Calendarul Politico-Istoric al Republicii Moldova – 2021, regăsindu-se pe pagina 1 – luna ianuarie. Fiecare pagină a calendarului oferă o scurtă descriere a echipelor incluse în această ediție. Publicația Almanah Politic se editează, în fiecare an, în tiraj de 1000 de exemplare, dintre care o bună parte este donat bibliotecilor din țară. Prima ediția e Almanahului Politic a fost lansat în anul 2016.

Câștigătorii concursului lansat de „CET-Nord” SA au fost premiați

„CET-Nord” SA a făcut totalurile concursului „Încălzire centralizată modernă – eficiență, siguranță și ecologie” lansat la 1 februarie 2020  și a premiat câștigătorii.

La categoria proză/poezii a concursului câștigători au fost desemnați: Nicoleta Trocin, Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă” din Bălți, Punga Alina, Liceul Teoretic ‚,Mihai Eminescu’’, Covalciuc Galina, L.T. "B.P. Hașdeu".

La categoria desen/fotografie a concursului cu genericul „Încălzire centralizată  modernă – eficiență, siguranță și ecologie” câștigătorii sunt: Anastasia Boico, Ecaterina Zastavnețchi și Polina Cravcenco, Școala de Arte Plastice pentru Copii.

La categoria film a concursului cu genericul „Încălzire centralizată modernă – eficiență, siguranță și ecologie” au fost premiați: Adrian Cebotari, Liceul Teoretic „B.P. Hașdeu”, Dana Buhati, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” și Petru-Pavel Balan, Colegiul Feroviar din Bălți.

Convocarea Adunării Generale extraordinare a acționarilor

În temeiul deciziei Consiliului S.A. „CET-NORD” din 26.11.2020 (Proces-verbal nr.9) se anunță convocarea, prin corespondență, a Adunării Generale extraordinare a acționarilor, la data de 17 decembrie 2020, orele 14:00 pe adresa: mun. Bălți, str. Ștefan cel Mare, 168, Sala de protocol al Societății.

ORDINEA DE ZI A ADUNĂRII:

1. Cu privire la aprobarea Statutului S.A. „CET-NORD” în redacție nouă
  2. Cu privire la aprobarea Regulamentului Consiliului S.A. „CET-NORD” în redacție nouă
  3. Cu privire la aprobarea Regulamentului Comisiei de Cenzori a S.A. „CET-NORD” în redacție nouă
  4. Cu privire la aprobarea Regulamentului Comitetului de Audit a S.A. „CET-NORD” în redacție nouă
  5. Cu privire la încetarea înainte de termen a împuternicirilor unui membru al Consiliului Societății
  6. Cu privire la alegerea unui membru al Consiliului Societății
  7. Cu privire la stabilirea cuantumului retribuției muncii membrului Consiliului Societății

Lista acționarilor care au dreptul să participe la Adunarea Generală extraordinară este întocmită conform situației de la data de 01.12.2020.

Inspectoratul de Poliție Bălți și-a modernizat sistemul de termoficare

Inspectoratul de Poliție Bălți a renunțat la încălzirea autonomă pe gaz, în favoarea celei centralizată, livrată de „CET-Nord” SA.

În cadrul instituției a fost modernizat sistemul de termoficare, au fost instalate două puncte termice individuale (PTI).

Noile instalații permit repartizarea uniformă a agentului termic și prepararea apei calde la branșamentul clădirii.

Apă caldă, preparată de PTI costă în medie 50 de lei/1 m3, pe când pentru a prepara aceeași cantitate de apă cu un boiler electric costurile se ridică la peste 120 lei, astfel administrația va face economii la consumul de energie electrică.

Confort termic și apă caldă non-stop pentru elevii din Școala Profesională Nr.5 din Bălți

Elevii de la Școala Profesională nr.5 din Bălți vor avea condiții de cazare mai bune. Sistemul de termoficare în căminul studențesc a fost modernizat. Lucrările de montare a noului sistem de alimentare cu energie termică și apă caldă, și instalarea unui punct termic individual au fost efectuate în cadrul unui proiect finanțat din fonduri donate autoritățile din Liechtenstein.

Noile instalații vor permite repartizarea uniformă a agentului termic și prepararea apei calde la branșamentul clădirii.

Datorită modernizării sistemului de termoficare, studenții se pot bucura de blocuri sanitare încălzite și apă caldă non-stop, produsă și livrată instant.

În plus apă caldă, preparată la branșamentul clădirii, va permite administrației să facă economii considerabile la consumul de energie electrică.

В Бельцах начался отопительный сезон 2020-2021

Примэрия мун.Бэлць объявилa о начале отопительного сезона для потребителей жилого фонда, начиная с 21 октября текущего года. Распоряжение было подписано Вице-примаром  Геннадием Шмульским.

Учебные и медицинские учреждения города уже были подключены к тепловой энергии в конце прошлой недели, согласно распоряжению примара от 15 октября 2020 года.

"CET-Nord” SA возобновляет конкурс поэзии, рисунка, фотографии и фильма

«CET-Nord» SA в партнёрстве с Министерством Образования, Культуры и Исследований и Управлением Образования, Молодёжи и Спорта Примэрии Бэлць, возобновляет конкурс поэзии, рисунка/фотографии и фильма под названием „Современное централизованное отопление – эффективность, безопасность и экология», в котором могут участвовать все ученики VII-XII  классов школ мун.Бэлць, а также ученики колледжей и профессиональных школ города.