CET-Nord SA

Publicații

DIN PRIMA SURSĂ: INTERVIU CU IGOR SAVIN, DIRECTOR TEHNIC AL „CET-Nord” SA

1. Dacă ar fi să Vă autocaracterizați prin cinci cuvinte, care ar fi acestea?

Pe o persoană în funcție de conducere trebuie să o caracterizeze faptele, iar aprecierile trebuie să vină din partea colegilor, subalternilor și a conducerii. Un lucru pot spune, tot timpul am căutat să fiu corect în raport cu toți cei cu care am colaborat.

1. „CET-Nord” SA trece printr-un proces de modernizare și eficientizare. Ce presupune acest proces și care vor fi avantajele lui pentru întreprindere și locuitorii din Bălți?

Fără modernizare nu este viitor, nu vom putea concura în condițiile economiei de piață dacă nu vom eficientiza activitatea, nu vom crește randamentul și calitatea în procesul de producere pentru a furniza un serviciu concurabil pe piață.

MOTIVAȚIE ȘI MULTĂ MUNCĂ: istoria de succes a tânărului angajat

Visa să facă înconjurul lumii, dar s-a oprit la ”CET-Nord”, la Bălți

Are 27 de ani și multe vise. Timpul liber și-l petrece făcând voluntariat și călătorind. În week-end nu-l găsești acasă, îi place să descopere oameni și locuri noi. Dar, de luni până vineri face calcule, verifică, analizează și ține evidența energiei termice și electrice consumate de locuitorii municipiului Bălți. Oleg Lomov este inginer la S.A. ”CET-Nord”, unde, spune el, se poate afirma și poate veni cu idei pentru a aduce îmbunătățiri insituției și locuitorilor, deopotrivă. Deși avea un loc de muncă la Chișinău, a decis să revină la Bălți în compania unde poate implementa tot ce a învățat la Universitate.

Разбираемся в современных системах отопления вместе с АО «CET-Nord»

Чтобы подготовитьяс к холодам, надо выбрать наиболее выгодную и надежную систему отопления.

Перед наступлением холодов бельчане задумываются о том, какую систему отопления лучше и выгоднее использовать в своём доме. В прошлом году в некоторых домах города были установлены индивидуальные тепловые пункты (ИТП). Вместе с экспертами АО «CET-Nord» мы решили разобраться, что это такое.

АО «CET-Nord» напрямую отвечает на вопросы потребителей

Чтобы помочь разобраться в работе нового оборудования, АО "CET-Nord" предложило провести встречу с жильцами домов, в которых установлены индивидуальные теплопункты.

АО «CET-Nord» установило новое оборудование (ИТП) в городских домах. Чтобы подробно рассказать о нововведении, оно провело встречу с потребителями, которые в прошедшем отопительном сезоне одними из первых воспользовались возможностями новой системы.

SA "CET-Nord" a achitat integral datoria istorică către MoldovaGaz

Pe data de 28.07.2022, SA „CET-Nord” a achitat integral datoria istorică către MoldovaGaz, fiind transferată ultima tranșă, grație unui contract de recreditare a împrumutului oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD). În ultimii ani, societatea pe acțiuni a valorificat un împrumut BERD, investiții cu ajutorul cărora întreprinderea și-a diminuat substanțial datoria istorică acumulată din anii 2000 și și-a eficientizat cheltuielile.

Locuri de muncă prietenoase pentru tinerii absolvenți

SA „CET-Nord”, alături de alte 8 companii și în parteneriat cu Austrian Development Agency, s-au angajat să dezvolte locuri de muncă prietenoase pentru tinerii absolvenți în care:

• Au posibilitatea ca aceștia să se expună cu privire la strategia de business a companiei;
  • Orar flexibil de muncă;
  • Greșelile să fie abordate ca experiențe de învățare;
  • Mentorat și perspective de creștere;
  • Mediu fără violență și hărțuire sexuală.

SA „CET-Nord” - întreprindere model în lupta cu Covid-19

La data de 8 iunie, a avut loc prezentarea studiului UNECE „Ghid metodologic și cele mai bune practici pentru IMM-urile din Republica Moldova din domeniul de furnizare de produse eficiente energetic și de echipamente pentru energie regenerabilă”, care a analizat provocările cu care s-au confruntat companiile și IMM-urile ca urmare a crizei COVID-19 din Moldova.

Ziua portului național la SA „CET-Nord”

Ziua de 24 iunie, consacrată portului național, este încă un motiv pentru a celebra tradițiile și valorile poporului. „Veșnicia s-a născut la sat”, spunea Lucian Blaga, și, pe bună dreptate, spațiul rural ascunde comori inimaginabile, iar „CET-Nord”, azi și oricând, va promova cunoașterea rădăcinilor noastre și în mun. Bălți.

Încheierea tranzacţiei de proporţii

Consiliul S.A. „CET-Nord” în cadrul ședinței din 22.06.2022 (Proces-verbal nr.8), cu votul unanim al tuturor membrilor aleși, a decis încheierea tranzacției de proporții - Contractul de recreditare a împrumutului, contractul de gaj și contractul de ipotecă, destinate realizării Proiectului „Sistemul termoenergetic al mun. Bălți (SA „CET-Nord) - Faza II, încheiate între Ministerul Finanțelor și S.A. „CET-Nord”.

Schimb de experiență cu S.A. „RED-Nord”

Personalul Punctului Central de Dispecerat al întreprinderii S.A. „RED-Nord”, pe data de 07.06.2022, a vizitat stația electrică „Bălți CTE” 110/10 kV din incinta S.A. „CET-Nord” în scopul unui schimb de experiență. Stația electrică asigură legătură între sistemul electroenergetic a Republicii Moldova și S.A. „CET-Nord”, fiind una din cele patru stații electrice de acest tip din mun. Bălți.

Angajații SA „CET-Nord” au donat sânge pentru a salva vieți

În contextul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, SA „CET-Nord” a găzduit Punctul Mobil al Centrului de Transfuzie a Sângelui pe data de 02.06.2022, oferind toate condițiile necesare pentru donare. Angajații întreprinderii participă anual la campania respectivă, dând dovadă de implicare activă și responsabilitate civică.

SA „CET-Nord” pe înțelesul copiilor

În prima zi de vară se celebrează Ziua Internațională a Copilului, zi în care încercăm încă o dată să conștientizăm, că interesul pentru copil este unul prioritar și că, toți copiii au nevoie de sprijinul și atenția noastră zi de zi.

De ziua copiilor, SA „CET-Nord” a organizat o excursie pentru copiii angajaților întreprinderii. Cei mici au avut ocazia să viziteze locurile de muncă ale părinților și să exploreze procesele de lucru a stațiilor, să afle cum este furnizată energia termică, iar la final, alături de colectivul întreprinderii, au avut ocazia să planteze arbuști pentru a releva importanța ecologiei pentru viitorul lor.