S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

News

Vizita Ministrului Energiei la S.A. „CET-Nord”

O vizită de lucru a fost întreprinsă astăzi, 03.08.2023, de către Ministrul Energiei, dl Victor Parlicov, la S.A. „CET-Nord”. În cadrul întâlnirii au fost discutate subiectele integrării surselor de energiei regenerabile în tehnologia de producere a CET-Nord și mărirea sarcinii termice pentru a obține un grad mai mare de eficiență energetică a sistemului de încălzire.

„Centrala Electrică de Termoficare Nord de la Bălți ar putea integra în viitor surse de energie regenerabile, precum panouri solare și  acumulatori de energie termică, de asemenea o centrală de incinerare a deșeurilor medicale și a deșeurilor solide. Aceste soluții sunt analizate în cadrul unor studii de prefezabilitate cu suportul experților internaționali, iar studiile vor fi gata până la sfârșitul anului”, a relatat Ministrul Energiei, dl Victor Parlicov.

La subiectul pregătirii întreprinderii de sezonul rece și perspectivelor existente pentru majorarea sarcinii termice, Directorul General interimar al întreprinderii, dl Marian Brînza a menționat că odată cu reconectarea anul trecut a 24 de clădiri publice la încălzirea centralizată a fost mărită sarcina termică cu 12%, dar există încă cel puțin 19 obiecte ce urmează a fi reconectate.

„Nu vom obliga pe nimeni să se reconecteze la încălzirea centralizată. Strategia noastră e să convingem oamenii cu argumente economice că sistemele centralizate de încălzire sunt mai convenabile”, a fost mesajul ministrului Victor Parlicov. 

  33 

 43  53 

 93