SA "CET-Nord" a achitat integral datoria istorică către SA „MoldovaGaz”

La data de 28.07.2022, SA „CET-Nord” a achitat integral datoria istorică către SA „MoldovaGaz”, fiind transferată ultima tranșă, grație unui contract de recreditare a împrumutului oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD). În ultimii ani, societatea pe acțiuni a valorificat un împrumut BERD, investiții cu ajutorul cărora întreprinderea și-a diminuat substanțial datoria istorică acumulată din anii 2000 și și-a eficientizat cheltuielile.

Achitarea datoriei respective permite întreprinderii să aleagă propriul vector de dezvoltare, serviciile prestate fiind în totalitate adaptate conform cerințelor consumatorilor municipiului Bălți și standardelor internaționale: „Cu ajutorul acestui împrumut, SA „CET-Nord” își va putea focusa eforturile și resursele pe prestarea serviciilor calitative consumatorilor, pe reabilitarea sistemului de apă caldă menajeră și conectarea consumatorilor noi, cu instalarea punctelor termice individuale, fapt ce va mări sarcina termică și va conduce la micșorarea în continuare a costurilor de producere și a tarifelor”, a declarat Marian Brînza, Director General interimar al SA „CET-Nord”. Și nu în ultimul rând, energia electrică produsă poate contribui la formarea balanței energetice a țării, iar competitivitatea încălzirii centralizate va contribui la dezvoltarea încălzirii eficiente, confortabile, sigure și ecologice a adăugat managerul societății pe acțiuni.