S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Новости

CET-Nord SA - un partener de încredere al Centrului de Transfuzie a Sângelui din Bălți

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, cei mai fideli donatori, dar și parteneri ai Centrului de Transfuzie din Bălți au fost premiați. Pe parcursul mai multor ani angajații întreprinderii au susținut inițiativele Centrului de Transfuzie  prin donare de sânge, dar și colectare de fonduri.

Anual ei participă în cadrul campaniilor de donare lansate la nivel local și național.

Potrivit administrației întreprinderii angajații entității reacționează prompt la solicitările Centrului de Transfuzie dând dovadă de responsabilitate socială și solidaritate față de cei care au nevoie de implicarea noastră. Anual, în data de 14 iunie, în întreaga lume se celebrează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Cu această ocazie, ieri 13 iunie, în incinta Teatrului Național Vasile Alecsandri din Bălți sute de oameni au venit să doneze sânge, în cadrul maratonului pentru donare a sângelui lansat de Ministerul Sănătății și Centrul Național de Transfuzie.  

Potrivit ministerului cei mai activi donatori sunt bărbații, aceștia constituind 70 la sută dintre voluntari, iar femeile doar 30%. Tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 de ani constituie 22%, persoanele cu vârsta de 31-40 de ani reprezintă 25%, iar circa 8 la sută sunt voluntarii cu vârste cuprinse între 53-60 de ani.