„CET-Nord”SA - aproape de consumatorii săi!

După ce 30 de ani au îndurat frigul în scenă, în sezonul rece al anului, acum actorii Teatrului Național Vasile Alecsandri din Bălți au parte de căldură. În scena teatrului care are o suprafață de aproximativ 200m² fost schimbat sistemul de încălzire.

Lucrările de montare a noului sistem de încălzire au fost efectuate de angajații „CET-Nord” SA, după ce conducerea teatrului s-a adresat furnizorului de căldură.

Actorii teatrului spun că mulți ani la rând au fost nevoiți să-și joace spectacolele în frig pentru că sistemul de încălzire era unul învechit și nu făcea față cerințelor. Conductele montate sub scena teatrului erau uzate, iar caloriferele erau insuficiente, așa că iarna în scenă temperatura aerului era de 5 – 10° C.

Clădirea teatrului a fost construită între anii 1978 și 1991 și a fost inaugurată festiv în ziua de 19 mai 1991. Teatrul dispune de două săli, una mare și mică, ambele cu scene turnante. Sala mare dispune de 584 locuri.