S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Новости

„CET-Nord” SA va moderniza sistemul de încălzire a Direcției Arhivă din Bălți

Sediul Direcției Arhivă din mun. Bălți va fi conectat la sistemul centralizat de încălzire, iar rețelele interne vor fi modernizate. Un contract, care prevede responsabilitățile părților, a fost semnat de către administrația „CET-Nord” SA și Primăria mun. Bălți.

Potrivit documentului „CET-Nord” SA va efectua lucrările de extindere a rețelelor termice către sediul Direcției Arhivă al mun. Bălți, situat pe str. Decebal 99/A  și va monta un Punct Termic Individual, iar Primăria mun. Bălți se obligă să efectueze lucrările de proiectare și modernizare a rețelelor termice interne. Acest lucru va permite angajaților nu doar să-și regleze consumul de energie termică, dar și să beneficieze de un sistem eficient și sigur de încălzire.

Potrivit șefei Direcției Arhivă Bălți, Anjelica Borodina, acum instituția nu dispune de sistem de încălzire, iar pentru a putea asigura temperatura necesară în încăperi, la două din cele trei nivele ale sediului au fost instalate aparate de aer condiționat, care însă nu permit menținerea regimului termic reglementat pentru păstrarea documentelor. Totodată, sistemul de încălzire trebuie să corespundă instrucțiunilor privind securitatea antiincendiară a clădirilor arhivelor. Din aceste considerente conectarea sediului la sistemul centralizat de încălzire este o necesitate, susține Anjelica Borodina.

Instituția va putea beneficia de serviciile furnizorului de căldură începând cu noul sezon de încălzire (2021-2022).