S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

„CET-Nord” SA modernizează o rețea termică magistrală de 1,7 km!

O reţea termică magistrală din sectorul Dacia al mun. Bălți, cu diametrul 426 mm și 325 de mm şi lungimea de aproximativ 1,7 km, situată pe strada Ivan Conev în perimetrul străzilor Ivano Franco și  Lesicico, urmează a fi modernizată.

Ținând cont de intenția Administrației Publice Locale de a repara capital strada Ivan Conev, „CET-Nord” SA a inițiat modernizarea şi retehnologizarea magistralei termice, astfel încât să excludă pe viitor riscul avariilor și respectiv deteriorarea drumului renovat.

Lucrările au demarat săptămâna trecută și presupun schimbarea rețelelor termice cu un termen depășit de expluatare și o vechime de peste 30 de ani.  Deoarece căutăm în permanență să ne îmbunătățim serviciile, am optat pentru țevi peizolate, fabricate conform unei noi tehnologii,  care vor diminua pierderile de energie termică și vor reduce semnificativ riscul avariilor în regiunea respectivă pe parcursul mai multor decenii. Termenul prescris de exploatare a tevilor preizolate este de 50 de ani.

Concomitent, specialiștii „CET-Nord” SA efectuează lucrări de mentenanță a întregului sistem de alimentare centralizată cu energie termică din Bălți, pentru a spori fiabilitatea acestuia în noul sezon de încălzire 2020-2021.

Lucrările sunt incluse în planul de investiții pentru anul 2020 aprobat de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și fac parte din proiectul de dezvoltare complexă și perfecționare a serviciilor „CET-Nord” SA.