S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

Lucrări la 60 de metri înălțime efectuate pe teritoriul „CET-Nord” SA

„CET-Nord” SA a inițiat lucrări de demontare a elementelor de metal de pe un coș de evacuare a gazelor de ardere, care se află pe teritoriul întreprinderii. Acesta nu a mai fost utilizat de mai bine de cinci decenii, iar prăbușirea elementelor sale prezintă un pericol pe care conducerea entității caută să îl excludă. Lucrarea implică un grad înalt de complexitate, fiind executată la 60 de metri înălțime – echivalentul a unei clădiri cu 20 de etaje.

Potrivit Directorului tehnic al „CET-Nord” SA, Igor Savin, decizia de a demonta elementele de metal de pe coșul de evacuare a gazelor de ardere a fost aprobată pentru a nu admite prăbușirea lor peste conductele de gaz și edificiile amplasate în preajmă.

Pentru executarea acestor lucrări a fost contractată o firmă specializată. În termen de zece zile alpiniștii vor demonta elementele periculoase.

În prezent „CET-Nord” SA utilizează un coș de evacuare a gazelor cu o înălțime de 180 de metri, o construcție unică în Republica Moldova, care asigură evacuarea noxelor cu respectarea tuturor normelor ecologice.

Pe teritoriul întreprinderii sunt trei astfel de coșuri cu înălțimi de 60, 120 și respectiv 180 de metri, cel mai vechi fiind cel de 60 de metri.