S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

Confort termic și echitate în facturi prin combaterea consumului neautorizat de energie termică

Consumul neautorizat rămâne a fi o problemă esențială în contextul repartizării corecte și echitabile a energiei termice între locatarii unui bloc locativ.

Intervențiile neautorizate în sistemul intern de distribuție a energiei termice afectează direct confortul termic al tuturor locatarilor blocului locativ, dar și compromite funcționalitatea întregului sistem.

Consumul fraudulos este manifestat în mare parte prin reconectări neautorizate, extindere ilicită a caloriferilor și schimbarea schemei de conectare a acestora, modificarea diametrului coloanelor de distribuție sau alte tipuri de consum indirect. Aceste intervenții conduc la încălzirea neuniformă a locuințelor și reducerea confortului termic. Totodată, cheltuielile pentru acest surplus de consum sunt acoperite de către toți locatarii blocului locativ și îndeosebi, de cei conectați la încălzirea centralizată.

Combaterea acestei probleme constituie un obiectiv de importanță majoră, atât pentru sporirea confortului termic individual, cât și pentru îmbunătățirea sistemului intern de distribuție a energiei termice. Rugăm cetățenii care cunosc despre orice tip de intervenție neautorizată să depună o sesizare accesând linkul: https://cet-nord.md/ro/contact-us-ro sau să apeleze la numărul de Call Centru al întreprinderii: 0(231) 91-000.

În context, cea mai viabilă și eficientă soluție de termoficare o reprezintă sistemul de distribuție a energiei termice pe orizontală. În acest caz, fiecare apartament este contorizat individual, iar consumul ilicit este exclus. Accesați linkul pentru a afla beneficiile modernizării sistemului de distribuire și cum puteți deveni beneficiar al acestui proiect: https://cet-nord.md/ro/2-uncategorised/491-pti-distribu-ia-pe-orizontal-apa-cald

S.A. „CET-Nord” se dedică să ofere servicii la standarde înalte, iar confortul termic al fiecărui locatar este important. Nu plătiți consumul neautorizat al vecinilor, optați pentru echitate și soluții eficiente.

 

 

4 Consum neautorizat