S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

Au redus consumul de energie termică și beneficiază de servicii de calitate după modernizarea sistemului de încălzire

Confort termic, facturi mai mici pentru căldură și independență la conectarea și deconectarea încălzirii. De toate acestea s-au bucurat în sezonul de încălzire 2020-2021, proprietarii apartamentelor din blocul situat pe str. Ștefan cel Mare 140, conectați la încălzirea centralizată. Consumul total de energie termică s-a redus cu 55 la sută față de sezonul de încălzire 2019-2020, chiar dacă temperatura medie a aerului a fost 1,5°C mai joasă decât în sezonul de încălzire 2020-2021.

În urma instalării punctului termic individual și reconstrucției sistemului de distribuție a căldurii de pe verticală pe orizontală proprietarii celor 8 apartamente rămase conectate la sistemul centralizat de încălzire au plătit facturi mai mici. Mariana Odajiu este proprietara unui apartament cu o odaie, anterior ea achita pentru căldură până la 1400 de lei, acum consumul ei s-a redus.

Potrivit oamenilor toate lucrările de montare a noului sistem până la intrarea în apartamentul lor au fost făcute de către furnizorul de căldură. Iar cheltuielile pe care le-au suportat la efectuarea lucrărilor în apartamente au fost mult mai mici, comparativ cu cei care aleg să-și instaleze un sistem autonom pe gaze naturale. În plus oamenii spun că au obținut independență față de vecini și au redus consumul fraudulos.

Potrivit furnizorului de căldură în urma modernizării consumatorii achită doar pentru ceia ce consumă și pot să-și regleze temperatura în funcție de necesitate.

Pentru a iniția procesul de modernizare a sistemului intern de distribuție a căldurii e necesar acordul tuturor proprietarilor apartamentelor conectate la sistemul centralizat de încălzire. Lucrările de instalare a noul sistem, montarea contoarelor și elaborarea proiectului tehnic sunt efectuate de către furnizorul de căldură. Consumatorii trebuie doar să efectueze lucrările în propriile apartamente. Detalii despre acest proces puteți afla sunând la CET-Nord SA, la numărul de telefon 0231 91-000.