S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

Locuitorii de pe str. Ștefan cel Mare 140 dispun de sistem modern de termoficare

Servicii de termoficare de proastă calitate și sume mari în facturi, de asta au avut parte locuitorii din blocul de pe strada Ștefan cel Mare 140, din Bălți, timp de mai mulți ani, după ce peste 50 la sută dintre proprietarii apartamentelor s-au deconectat ilegal de la sistemul centralizat de încălzire.

Drept urmare, acum câteva luni oamenii au cerut furnizorului de agent termic să-i deconecteze de la sistemul centralizat de încălzire. Administrația „CET-Nord” SA le-a propus, însă, să demareze în comun procesul de modernizare a sistemului intern de termoficare.

Lucrările au început la scurt timp după ce proprietarii locuințelor conectate la sistemul centralizat de încălzire au depus o adresare colectivă în adresa „CET-Nord” SA.

Astfel, de la începutul acestui sezon de încălzire, locuitorii din blocul situat pe strada Ștefan cel Mare 140, conectați la sistemul centralizat de încălzire al „CET-Nord” SA, beneficiază de servicii îmbunătățite de furnizare a energiei termice.


Lucrările de modernizare a sistemului intern de termoficare au prevăzut montarea a două Puncte Termice Individuale (PTI) și construcția rețelelor termice noi, cu distribuția energiei termice pe orizontală.
Noile echipamente asigură confortul termic și contorizarea individuală pentru locuitorii din acel bloc conectați la sistemul centralizat de încălzire.

Datorită PTI-urilor, furnizarea energiei termice are loc într-un mod automatizat, asigurând monitorizarea și controlul asupra consumului și oferă posibilitatea ajustării consumului la necesitățile personale, cu posibilitatea reglării temperaturii.


Administrația „CET-Nord” SA salută decizia locuitorilor de pe strada Ștefan cel Mare 140 de a renova sistemul de încălzire și sugerează și altor consumatori să inițieze procedura de modernizare a sistemului intern de distribuție a căldurii pentru a eficientiza consumul de căldură și a beneficia de servicii de calitate.

„CET-Nord” SA este dispusă să prezinte rezultatele practice ale acestor servicii și modalitățile de conectare, dar și să acorde suportul tehnic în vederea elaborării documentației de proiect la toate etapele de implementare.