S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

„CET-Nord” SA începe livrarea agentului termic în sezonul de încălzire 2020-2021

„CET-Nord” SA a încheiat cu succes lucrările de pregătire a utilajului pentru sezonul rece și este gata să livreze agent termic locuitorilor orașului Bălți. În acest weekend grădinițele și școlile din  oraș vor primi deja căldură. Procesul de livrare a agentului termic în instituțiile publice din Bălți a demarat la cererea autorităților locale.

În ultimele luni, toate resursele întreprinderii „CET-Nord” SA au fost îndreptate spre lucrările de renovare a traseelor și modernizare a echipamentului utilizat pentru producerea agentului termic, astfel încât să putem începe în forță producerea și livrarea agentului termic către consumatorii noștri.

 Printre principalele lucrări efectuate de angajații SA „CET-Nord” se numără:

      •  „CET-Nord” SA a încheiat cu succes lucrările de pregătire a utilajului pentru sezonul rece și este gata să livreze agent termic locuitorilor orașului Bălți. În acest weekend grădinițele și școlile din  oraș vor primi deja căldură. Procesul de livrare a agentului termic în instituțiile publice din Bălți a demarat la cererea autorităților locale.

        În ultimele luni, toate resursele întreprinderii „CET-Nord” SA au fost îndreptate spre lucrările de renovare a traseelor și modernizare a echipamentului utilizat pentru producerea agentului termic, astfel încât să putem începe în forță producerea și livrarea agentului termic către consumatorii noștri.

         Printre principalele lucrări efectuate de angajații SA „CET-Nord” se numără:

        • Instalarea utilajului necesar și livrarea apei calde către Brigada Infanterie Motorizată nr.1 și Penitenciarul nr.11 Bălți. La etapa de conectare la utilajele de preparare a apei calde instalate de „CET-Nord” SA sunt acum alte patru instituții (Inspectoratul de Poliție Bălți, un bloc locativ, Centru COVID și Secția de Ftiziopneumologie a Spitalului Clinic Bălți). La etapa de proiectare sunt alte două instituții. Este vorba despre Oficiul municipal Bălți a „RED-Nord” și un bloc locativ. Alte șapte clădiri sunt la etapa de identificare a posibilităților de a fi conectate la sistemul de aprovizionare cu apă caldă menajeră de la „CET-Nord” SA - Procuratura municipiului Bălți, Judecătoria Bălți, Centrul Perinatologic, o grădiniță din oraș, Școala Sportivă Specializată „B. Petuhov” și 2 agenți economici.
        • În acest an au fost efectuate lucrări de modernizare a rețelei termice magistrale din sectorul Dacia al mun. Bălți? cu lungimea de aproximativ 1,7 km, situată pe strada Ivan Conev în perimetrul străzilor Ivan Franco și  Lesecico. Concomitent, specialiștii „CET-Nord” SA efectuează lucrări de mentenanță a întregului sistem de alimentare centralizată cu energie termică din Bălți, pentru a spori fiabilitatea acestuia în timpul sezonului de încălzire 2020-2021.
        • Reabilitarea utilajului termotehnic de la Sursele de producere (punctele termice individuale și a elevatoarelor).
        • Montarea a 20 de contoare noi în blocurile din oraș. Echipamentele de măsurare noi sunt dotate cu modeme care permit colectarea automatizată a datelor. În cel mult doi ani „CET-Nord” SA își propune să schimbe toate contoarele. Până acum au fost înlocuite 635 din cele 675 de echipamente de măsurare.

        Conform regulamentului ANRE sezonul de încălzire poate începe în condițiile în care trei zile consecutiv, între orele 18.00-6.00, se înregistrează în medie, temperaturi ale aerului mai mici de +10°C.

        Pentru a evita situațiile de avarie  reprezentanții „CET-Nord” SA recomandă gestionarilor fondului locativ să se asigure că în blocuri au fost îndeplinite lucrările de pregătire a sistemului interior de distribuție a agentului termic.

         Gestionarii fondului locativ care încă n-au solicitat acest lucru pot depune o cerere la furnizorului de agent termic și actele care confirmă că blocul e pregătit pentru a primi căldură.

        În scopul evitării unor probleme și asigurarea unui serviciu de calitate „CET-Nord” SA propune gestionarilor fondului locativ serviciul de deservire tehnică a rețelelor termice interne. Încheierea unui contract în acest sens între furnizorul de agent termic și gestionarii fondului locativ vor exclude persoanele terțe  și  vor garanta acționarea promptă în cazul apariției unor probleme tehnice.