CET-Nord SA
0231 91-000

Noutăți

Penitenciarul nr.11 din Bălți dispune de alimentare centralizată cu apă caldă preparată de „CET-Nord” SA

Penitenciarul nr.11 din Bălți dispune acum de serviciul de aprovizionare centralizată cu apă caldă, preparată de echipamentele de încălzire instalate în incinta instituției. Echipamentele utilizează în procesul de încălzire a apei energia termică livrată de furnizorul de căldură.

Proiectul de aprovizionare a blocurilor sanitare și a cantinei cu apă caldă menajeră a fost elaborat de o firmă specializată și implementat de angajații „CET-Nord” SA timp de trei săptămâni.

Potrivit conducerii penitenciarul din Bălți, până nu demult instituția utiliza încălzitoarele electrice pentru prepararea apei calde, și cheltuia anual în acest sens peste 255 de mii de lei.

Noile utilaje vor permite instituției să facă economii semnificative la prepararea apei calde. Echipamentul instalat face posibilă aprovizionarea penitenciarului cu apă caldă în regim continuu și  nelimitat, fără riscuri de electrocutare și arsuri.

Potrivit studiului de fezabilitate investiția se va recupera în mai puțin de un an. Elaborarea proiectului și procurarea echipamentului necesar pentru aprovizionarea centralizată cu apă caldă a Penitenciarului nr.11 din Bălți a costat puțin peste 65 de mii de lei.