S.A. „CET-Nord”
0231 91-000

Noutăți

Un grup de elevi și profesori de la Colegiul Politehnic din Bălți au vizitat întreprinderea CET-Nord

19 elevi și 5 profesori de la Colegiul Politehnic din Bălți au întreprins o vizită la CET-Nord, în cadrul căreia s-au familiarizat cu procesele de producere a energiei termice și electrice, dar și cu etapele de modernizare la care este supusă întreprinderea în ultimii ani.

Vizita a durat aproximativ 2 ore și a oferit elevilor ocazia să înțeleagă mai bine ce presupune munca din cadrul CET-Nord. S-a discutat despre aptitudinile necesare pentru a activa în sectorul termoenergetic și oportunitatea de angajare a elevilor la CET-Nord după finalizarea studiilor.

Serghei Macarov, șeful secției tehnice și de producție le-a oferit tinerilor informații despre stația de producere a energiei termice și electrice prin cogenerare, unica de așa fel în Republica Moldova, pusă în funcțiune recent. Totodată elevii au avut parte de un tur ghidat prin stație și au putut urmări cum se operează cu procesul de producere și livrare a energiei termice.

Atât elevii cât și profesorii lor au menționat că vizita a fost o experiență utilă, din care au avut ce învăța.

Pentru anul 2020 „CET-Nord” a preconizat să desfășoare mai multe campanii de informare, cu scopul de a familiariza locuitorii orașului cu proiectele, pe care le desfășoară întreprinderea și pentru a motiva tinerii specialiști să aleagă o meserie în sectorul termoenergetic.