O sesiune de informare pentru Asociațiile de locatari din municipiul Bălți, cu participarea CNED

În data de 02 mai 2024, la sediul CET-Nord, Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED) a desfășurat ședința de informare și consultare a reprezentanților Asociațiilor de locatari din municipiul Bălți privind auditurile energetice și finanțarea măsurilor de eficiență energetică.

Participanții au manifestat un interes sporit față de subiectele abordate și s-au implicat activ în discuții.

În cadrul întâlnirii, Ion Muntean, Director CNED, a oferit detalii complete privind procedura de aplicare a Apelului pentru identificarea asociațiilor care vor beneficia de asistență tehnică gratuită pentru elaborarea Auditurilor Energetice, precum și despre oportunitățile de finanțare a măsurilor de eficiență energetică disponibile prin intermediul Fondului de Eficiență Energetică în sectorul Rezidențial din Republica Moldova (FEERM).

Au fost punctate câteva beneficii principale. Renovarea energetică a locuințelor:

- crește eficiența energetică a blocului locativ și reduce consumul de energie;

- diminuează facturile la energie, aducând economii semnificative pe termen lung;

- îmbunătățește nivelul de confort și calitatea vieții locatarilor;

- reduce emisiile de gaze cu efect de seră, contribuind la protejarea mediului înconjurător;

-  crește valoarea proprietății, făcând-o mai atractivă pe piață.

Încurajăm Asociațiile de locatari să participe în cadrul Apelului și să beneficieze de oportunitățile oferite. Consultați condițiile https://t.ly/Du0OQ și depuneți dosarele până la 15 mai 2024.

Pentru informații și detalii ne puteți contacta la numerele de telefon: +373 231 91000, +373 22 499 444, ext. 4, sau ne puteți scrie la adresele de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

CNED_Sedinta_1.jpg
CNED_Sedinta_3.jpg